Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije nositelj je projekta pod nazivom Specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine financiranog bespovratnim sredstvima Mehanizma za oporavak i otpornost. Razdoblje provedbe Projekta je od 01. svibnja 2023. godine do 01. svibnja 2024.g. Cilj je projekta poboljšanje pristupa uslugama zdravstvene zaštite i visokokvalitetnim uslugama hitne medicine na području Požeško-slavonske županije kroz specijalističko usavršavanje medicinskih tehničara. Na specijalizaciju su upućena četiri prvostupnika sestrinstva. Ukupna vrijednost projekta je 133.658,04 eura te se u cijelosti odnosi na bespovratna sredstva.

Na razini RH, za specijalističko usavršavanje 375 prvostzupnika sestrinstva u djelatnosti hitne medicine osigurano je 13,2 milijuna eura. Sam projekt pokrenut je na inicijativu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te će se njime proširiti kompetencije i ovlasti potrebne za njihov samostalan rad u izvanbolničkoj hitnoj medicinskoj službi čime će se ujedno omogućiti rasterečenje liječnika što će u konačnici dovesti do funkcionalnije hitne medicinske službe.

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije će u tri navrata ukupno na specijalizaciju poslati deset prvostupnika sestrinstva.