Postavljen kamen temeljac za izgradnju zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije

Postavljanjem kamena temeljca u nazočnosti ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maje Grba-Bujević, dr. med. i državnog tajnika Ministarstva zdravstva prim. Željka Plazonića, dr. med., u ponedjeljak, 4. travnja 2022., u Požegi je počela izgradnja nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Oboje su pružili punu podršku projektu kojim će se unaprijediti kvaliteta usluge hitne medicinske skrbi, a ravnateljica Grba-Bujević tom je prigodom naglasila važnost ulaganja u hitnu medicinu na dobrobit djelatnika i pacijenata.

Nova zgrada požeško-slavonskog Zavoda, ukupne vrijednosti veće od 14 milijuna kuna, gradi se tik do Opće županijske bolnice Požega koja je i darovala zemljište površine 4500 kvadratnih metara županijskom Zavodu za hitnu medicinu. “Ovim projektom hitna služba će našim građanima biti dostupnija, brža, kvalitetnija, a funkcionalna integracija između zdravstvenih ustanova podignuta na višu razinu. Također, u samoj zgradi bit će smješten i edukacijski centar i radionica koja će služiti za interne i vanjske edukacije koje hitna služba obavlja u okviru svojih djelatnosti. Naši zaposlenici će imati bolje uvjete za rad i zbog svega navedenog ovaj projekt smatramo iznimno važnim za našu službu, ali i za naše građane”, istaknuo je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

Sjedište Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije je od njegova osnivanja 2011. godine u prostorima Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Oskudan prostor zamijenit će novom zgradom ukupne površine 1100 kvadratnih metara koja će sadržavati garaže za vozila hitne medicinske službe, dvije ambulante, dvoranu za edukacije, prostor za reanimaciju, ali i za lijekove i medicinsku opremu, kao i prostor za odmor djelatnika. “Težnja i želja da se nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu izgradi pored požeške bolnice postoji već dugi niz godina. Danas krećemo u ostvarenje tog cilja i vjerujem da ćemo nakon završetka izgradnje, opremanja i preseljenja zavoda na novu adresu značajno podići razinu zdravstvene zaštite u našoj županiji”, izjavila je županica Antonija Jozić te iskoristila priliku da okupljene podsjeti na važnost djelatnika hitne medicinske službe “koji 365 dana u godini, 24 sata na dan, po svim vremenskim uvjetima pružaju zdravstvenu skrb našim sugrađanima kada im je to najpotrebnije – spašavaju živote”.